Projecten

Limburg Care is een netwerkorganisatie die oplossingen biedt voor de arbeidsproblematiek in de sector zorg en welzijn. Limburg Care verzorgt onder andere outplacement trajecten, loopbaanoriëntatie trajecten en sollicitatietrainingen en gaat hierbij altijd voor maatwerk. Limburg Care doet dit vanuit de visie dat mobiliteit een belangrijk onderdeel is van de carrière van ieder individu waarbij een medewerker zelf de regie voert over je loopbaan. In het kader van mobiliteit werkt Limburg Care tevens aan het opzetten van arbeidspools waarbij er uitwisseling van personeel plaatsvind tussen verschillende organisaties en bedrijven. Competenties en talent zijn volgens Limburg Care breed inzetbaar en ook intersectorale mobiliteit behoort hierbij tot de mogelijkheden. De onderlinge uitwisseling van personeel zorgt hierbij onder andere voor hoger commitment, betere productiviteit en minder verzuim onder werknemers. Het projectmanagement van de netwerkorganisatie Limburg Care wordt uitgevoerd door Werkbank BV.
Polo Post & Logistiek verzorgt logistieke werkzaamheden en postverwerking voor verschillende bedrijven. Binnen deze werkzaamheden zet Polo maximaal in op het bieden van talentontwikkeling en het realiseren van social return. Met deze manier van werken is Polo inmiddels uitgegroeid tot een 'Social Firm' met zo'n 20 medewerkers.
BosWerkt heeft een nieuw, innovatief beheerconcept voor bossen ontwikkeld: Sociaal Bosbeheer. BosWerkt beheert bossen waarbij het grootste deel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd door mensen die weinig kans van slagen hebben op de arbeidsmarkt. Bovendien kapt BosWerkt nooit een boom zonder reden. Elke kap moet bijdragen aan het behoud van de Nederlandse bossen. In de productieloods wordt het hout vervolgens verwerkt tot houtproducten voor binnen en buiten. Vanaf hier gaat het proces verder onder de merknaam 'Hout-van-Hier'
Hout van Hier creëert, ontwikkelt en produceert houtproducten van hout uit eigen regio. Meubels, ornamenten, gebruiks-voorwerpen, kunstzinnige voorwerpen en haardhout: producten die zich onderscheiden door hun hoogwaardige kwaliteit en originaliteit. Producten die bovendien bijdragen aan het behoud van mooie en vitale Nederlandse bossen.
GOEDwerk is een bedrijf dat zich richt op het beheren, exploiteren en onderhouden van groen, gebouwen en installaties. GOEDwerk ontzorgt haar opdrachtgevers en zetten binnen onze activiteiten met name in op persoonlijke ontwikkeling en social return. Met deze manier van werken is er sprake van kostenreducties bij alle betrokken partijen. GOEDwerk heeft nadrukkelijk oog voor individueel talent en re-integratie. Het gaat hierbij om het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een nieuwe werkplek.
InMenz biedt haar opdrachtgevers diensten en producten van hoog kwaliteitsniveau met een structurele invulling van social return. Voor gemeentelijke overheden zorgen wij voor verlaging van het aantal bijstandsgerechtigden door het bieden van structureel werk inclusief opleiding en begeleiding. InMenz gelooft dat focus op werk en op talentontwikkeling ieder mens maar ook de maatschappij sociaal en economisch beter maakt. Wij zijn actief in een groot aantal sectoren: groenvoorziening, weg- en waterbouw, bos- en landschapsbeheer, schoonmaak, post en logistiek, coaching en begeleiding en re-integratie.