Projecten

Allia is een frisse wind op de arbeidsmarkt. Organisaties matchen met kandidaten door een combinatie van digitaal en persoonlijk contact. Tussen zichtbare én onzichtbare kwaliteiten. Tussen denken te weten wat er nodig is en ontdekken wat er écht nodig is. Allia betekent matchen zonder cv, brief of vacaturetekst. Door inzet van big data en AI (artificial intelligence) worden kandidaat en organisatie aan elkaar gekoppeld. Met een online profiel bij Allia is het voor een kandidaat mogelijk om zijn eigen arbeidsmarkt te ontdekken. Met enkele drukken op de knop heeft de kandidaat een op maat gemaakt overzicht met interessante, passende functies. Aan de andere kant heeft de organisatie bij Allia de mogelijkheid om op specifieke criteria te zoeken naar kandidaten.
Limburg Care is een netwerkorganisatie die oplossingen biedt voor de arbeidsproblematiek in de sector zorg en welzijn. Limburg Care verzorgt onder andere outplacement trajecten, loopbaanoriëntatie trajecten en sollicitatietrainingen en gaat hierbij altijd voor maatwerk. Limburg Care doet dit vanuit de visie dat mobiliteit een belangrijk onderdeel is van de carrière van ieder individu waarbij een medewerker zelf de regie voert over je loopbaan. In het kader van mobiliteit werkt Limburg Care tevens aan het opzetten van arbeidspools waarbij er uitwisseling van personeel plaatsvindt tussen verschillende organisaties en bedrijven. Competenties en talent zijn volgens Limburg Care breed inzetbaar en ook intersectorale mobiliteit behoort hierbij tot de mogelijkheden. De onderlinge uitwisseling van personeel zorgt hierbij onder andere voor hoger commitment, betere productiviteit en minder verzuim onder werknemers. Het projectmanagement van de netwerkorganisatie Limburg Care wordt uitgevoerd door Werkbank BV.

Werkbank BV is een van de initiatiefnemer van de coöperatie InMenz. InMenz heeft als doel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te  bemiddelen naar een toekomst in een werkbare omgeving.
In de coöperatieve aanpak werken gemeenten samen met ondernemers en organisaties. InMenz, het Limburgs samenwerkingsplatform van werkgevers met lokale overheden voor een inclusieve arbeidsmarkt, creëert en faciliteert:

  1. Lokale samenwerking tussen werkgevers en gemeente
  2. Toegang tot werkzoekenden (met een uitkering)
  3. Toegang tot gemeentelijke aanbestedingen en inkoop
  4. Kennisoverdracht en ondersteuning op het gebied van arbeid en gezondheid
  5. Een actief netwerk tussen ondernemers, lokale overheden en andere partijen

InMenz is met succes onder andere actief in de gemeente Beekdaelen. In 2019 heeft de coöperatie haar naam gewijzigd in Werkzicht.